pühapäev, 1. november 2015

Kondiitritoodete tehnoloogia ja praktiline töö- Puuviljakook

Puuviljakook
Kogus 20 tk

Valmistasime praktikumis puuviljakoogi kogusega 20 tk, mis teeb poole plaadi koguse.
Kook koosneb biskviidist, liivataignast, võikreemist ja puuviljadest.

Biskviidi valmistamisel ei eraldanud munavalget munakollasest ning vahustasin koheselt suhkruga. Biskviiti küpsetasin 210 kraadi juures 7 min. Tulemus oli biskviidil keskmine, ebaõnnestumisi ei olnud, kuid küpsetamiseaeg oleks võinud olla vähekene lühem.

Liivataigna valmistamisel vahustasin margariini suhkruga ning lisasin muna ja jahu. Pärast jahu lisamist segasin taignat vaid mõned korrad. EI TOHI vahustada pikalt. Liivatagnat küpsetasin 200 kraadi juures 8 minutit. Põhi peab jääma pehmem ja hele, kuid küpsetusaeg oli liiga pikk ja liivataigna põhi küpses üle.

Valmis küpsetatud põhjad tuleb omavahel ühendada võikreemiga ning põhjad tuleb immutada siirupiga. Biskviidi alumist põhja ei tohi palju immutada, muidu ei ole võimalik kooki tõsta. Liivataigna põhja ei immuta siirupiga ning alles peamisele biskviidile läheb rohkem siirupit. Kihtide kokku panemisel asetan peale värsked puuviljad ning katan Claroga. NB! Clarot valmistades tuleb segu lasta korralikult keema, vastasel juhul ei toimu hangumist.

Kook tuleks panna kokku vormi sees ning vorm tuleks eemaldada pärast Claroga katmist. Koogil tuleb ääred ära lõigata.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar