Sefiirikorv keedisega
Kogus: 20 tk
Valmistasime praktikumis sefiirikorve 20 tk. Korvid koosnevad liivataigna korvidest, keedisest ja sefiirikreemist.
Liivaitaigna korvide tegemisel on oluline teada, et segan rasvaine ja suhkru, kui suhkur on sulanud, siis lisan muna ja jahu. Pärast jahu lisamist ei sega taignamassi pikalt.
Valmis taigna tükid kaalun eelnevalt ning vajutan vormidesse. Oluline on eelnevalt õlitada vormid, et pärast küpsetamist oleks võimalik liivataigna vormid kätte saada.
Vorme küpsetan 200 kraadi juures 10-15 min, sõltuvalt ahju kuumusest ja plaatide arvust ahjus.
Valmis korvide põhja asetan keedise. Keedise kogumassi jagan korvide arvuga ja saan teada koguse, mis läheb korvide põhja.
Sefiirikreemi valmistamine oli minu jaoks esmakordne, seega olin alguses kartlik. Lõpptulemus oli hea, kuid pritsimisel toote kaalu saamine oli keerukam ja olin sunnitud sefiiri juurde pritsima, mis muutis korvi välimuse negatiivsemaks. Munavalgekreemi tegemisel vahustan munavalge tugevaks kreemiks. Munavalge panen vahustama siis, kui siirup on 110 kraadi juures. Kui munavalge on tugevas vahus, siis lisan vähekese sidrunhapet. NB! Selle lisamisega tuleb olla ettevaatlik.
Siirupit keedan kuni 118 kraadini ning kui see on valmis, siis vahustan munavalget edasi ja lisan rahulikult katla seina mööda keeva siirupi.
Seejärel lasen munamassil vahustada, kuni katel on jahtunud. Valmis massi pritsin korvidesse nr 12 tüllega. Korvid pritsin kõik samasse kaalu!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar