pühapäev, 27. september 2015

Küpsis Nööp

Küpsis Nööp on esimene kondiitritoode, mida õppetöö käigus valmistasin.

Küpsis Nööp
Biskviittaigen

TEHNOLOOGIA
1. Munavalge ja munakollase eraldan üksteisest.
2. Panen munavalge vahustama katlasse eraldi munakollasest, munavalge vahustan tippude tekkeni.
3. Munakollase lisan vahustatud munavalgesse aeglaselt sörtsudena. Pärast seda ei sega pikalt, vaid korra, et mass seguneks ühtlaselt.
4. Lisan sõelutud jahu munamassi. Lisamine peaks toimuma käsitsi segades. Palju segada ei tohi.
5. Pritsin 1,5 cm läbimõõduga tüllega.
6. Toote kuju on väike ümar nupsu kuju.
7. Koolis küpsetan küpsist 200-205 kraadiga, auruta ja 5-8 min.

ANALÜÜS
Toote valmistamine õnnestus. Biskviittaigen oli õhuline ja õige konsistentsiga. Üheks veaks oli aga see, et valitud sai liiga väike katel ja munavalge ei vahustunud piisavalt ja ühtlaselt, seega jäi taigen ebaühtlane. See ei rikkunud toodet, kuid valmistades ei olnud ideaalne. 
Lisaks tuleks valmistamise ajal panna valmis ahjuplaadid küpsetuspaberiga ning võtta pritskott tüllega, et saaks koheselt kiiresti toodet pritsima hakata. Silmas tuleks pidada ka seda, et pritskotti tuleb panna vähem taignamassi, siis ei toimu käesoojusega taigna soojenemist ja vedeldumist.
Plaate ahju asetades tuleks olla ettevaatlik ning plaate ei tohiks tugevalt kuhugi lüüa või põrutada.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar