Mocca känd
Biskviittaigen
Kirjeldus: Kook koosneb kahest immutatud biskviitpõhjast, mis on omavahel ühendatud kohvi-võikreemiga. Kook on kaunstatud kohvi-võikreemi, šokolaadi ja keedisega. Kook on ümara kujuga, küljed kaetud kreemi ja puruga.
ANALÜÜS
Valmistasin biskviidi samamoodi nagu küpsis Nööbi, kasutasin külma meetodi valmistust. Kreemi valmistasin vastavalt retseptile. Retseptis on kasutatud kohvitõmmist, kuid selle võib asendada ka Mocca dessertpastaga.
Koogid veeretasin biskviidipurus, mille valmistasin ülejäänud põhjadest. Peale pritsisin koogile kohvikreemi ning seenemütsidena kasutasin eelmisel päeval valmistatud küpsis Nööpi. Rohelise sambla valmistasin purustatud biskviidist ning segasin selle toiduvärviga.
Oluline on silmas pidada, et koogile läheb kaks biskviitpõhja ning need tuleb siirupis immutada. Põhjade ümarad pooled jäävad koogi sisse kreemiga ühendatult. Oluline on, et kook saaks piisavalt immutatud, vastasel juhul jääb liiga kuivaks. NB! Vajadusel valmistan lisasiirupit. Kreemi tuleks vahele panna vähem ja põhjad tuleks kokku vajutada nii, et kreem tuleks ka külgedele. Külgedele vajunud kreem tuleb spaatliga ühtlaseks ajada, et puru külge hakkaks.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar