2. Küpsis pähklilõik
3. Aleksandrikook
Valmistasime praktikumis kihilised küpsised. Tehnoloogiliselt on küpsised sarnased, kui koostisained on mõningal määral erinevad.
Mina valmistasin 2 KG valge-pruuni šokolaadikihilist küpsist, mis koosneb või-biskviittaignast, mille vahel on keedis ja pealt ning alt on kaetud šokolaadiga.
Võibiskviiti valmistades panen suhkru ja või masinaga vahustama. Vahustan massi ca 25 min, kuni mass on muutunud valgeks vahuks. Hetkest, kui mass on muutunud valgeks vahuks, hakkan lisama vähehaaval muna. Esimese muna lisamise korral, lasen munal korralikult ära segineda ca 8 min, seejärel hakkan lisama 5 min vahedega järgnevaid mune. Pigem lasen alati rohkem kui vähem vahustada. Lõpuks segan käsitsi massi hulka jahu, kuid ei sega palju, vaid piisavalt vähe, et jahu muutuks massiga ühtlaseks.
Biskviit tuleb panna sirgetele plaatidele, kuna vastasel juhul taigen vajub ja küpseb ebaühtlaselt. Taigen tuleb ühtlaselt plaatidele määrida, kasutades spaatlit.
Põhjad küpsetan 210 kraadi juures u 4-6 min.
Küpsetatud põhjadel lasen jahtuda ja ühendan omavahel keedisega. Tempereeritud šokolaadiga katan mõlemad küljed ja pööran küljed ringi kahe suure puuplaadi vahel. Ühe külje katmise järgselt, asetan küpsiseplaadid külmikusse, et šokolaad taheneks.
Küpsiseplaatide šokolaadi katmisel oli üks esinev probleem. Nimelt saime grupikaaslastelt pritskotis šokolaadi, kuid selle ots oli lõigatud liiga suur ja šokolaadi triibud tulid liiga jämedad ja robustsed. Seega tuleks alati kasutada oma töövahendeid ja tooraineid, et ei tekiks taolisi probleeme.
Lisaks oleks kasulik teha küpsetusplaat kokku toiduõliga, et küpsetuspaber paigalt ei liiguks.
Aleksandrikoogi puhul tuleks tähele panna, et koogi saaks kokku panna soojalt, kuid mitte liiga kuumalt. Teisalt tuleb tähelepanelik olla pumati valmistamisega, et see ei saaks liiga vedel või liiga tahke.
Aleksandri koogi põhjale keedise määrimine.
Kihilise küpsise valmistamine ja katmis muster.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar