kolmapäev, 21. oktoober 2015

Tellitud kondiitritoodete valmistamine- Konjakitoru

KONJAKITORU

Valmistasime praktikumis 60 tk konjakitoru.

Torud valmistasime torukesetaignast, mis tuli keerata koonusekujuliseks. Valmistamisel kasutasime silikoonmatte, kuna taigen tuleb selle küljest kergemini lahti. Lisaks kasutasime kuumakindlaid kindaid. Taignamasse panime matile vähe, ca 3 tk inimese kohta, kuna torukeste keeramine peab toimuma kiiresti. 

Torukeste valmistatud mass kulus kõik ära ja sellest sai valmistada ca 65 tk. 
Valmis keeratud torukestesse lasime pritskotist kreemi. Valmistatud kreemi ei tohi lasta kuuma toru sisse, vastasel juhul sulab kreem ja tuleb välja liigne alkoholi maitse. 
Lisaks panin tähele, et alkoholi kogus kreemis oli minu jaoks liiga suur ja valmistatud kreemi jäi üsna palju alles. 

Kreemiga torud tuli asetada sügavkülma, et kreem ära tahkuks, siis on torud võimalik kasta sulatatud šokolaadi ja puistada peale pähklipuru. Tähelepanek praktikumis oli see, et šokolaadi ja pähklipuru viimistluseks oli liiga vähe. Pähkleid kulus u 2x rohkem ja šokolaadi tuli lisada u 150 g lisaks. 

Probleemiks pean seda, et torude kaalu saamine on keeruline ning kui tööd teha grupitööna, siis on toodete kvaliteet väga erinev, sest igaüks valmistab torud oma äranägemise järgi ja väga erinevalt.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar