Moorapea toorjuustukreemiga
Kogus: 15 tk
Kaal: 55 g
Valmistamine:
Esmalt teen bušeed, hiljem ühendan need omavahel toorjuustukreemiga ja katan šokolaasiglasuuriga ning kaunistan.
Esmalt valmistan biskviittaignast bušeed. Panen vahustama munavalge ja 1/3 suhkrut. Seejärel vahustan munakollase 2/3 suhkruga. Bušeed pritsin läbi ümara tülle kaaluga 15 g. Bušee valmistamisel tuleb valmistada kohev munamass ning pritsida ja küpsetada kiirelt, vastasel juhul kaotavad bušeed oma vormi ja küpsevad ebaõiged.
Teisalt keedan immutussiirupi 1:1 suhkrust ja veest. Immutamisel tuleb immutada bušee siledam alumine osa, praktikatunnis tekkis viga sellest, et immutasime vale poole.
Kolmandaks valmistan toorjuustukreemi Cremest, toorjuustust, tuhksuhkrust ja vaniljesuhkrust. Kreemi valmistades pean vahustama Creme, tuhksuhkru ja vaniljesuhkruga heledaks vahuks ning toorjuustu vahustama eraldi ning pärast kõik kokku segama. Oluline on toorjuust segada hiljem Creme hulka, sest pikal vahustamisel muutub toorjuust vedelaks. Kreemi läheb kahe Bušee vahele 20 g ning panen koos kreemiga sügavkülma, et saaks bušeed kasta sulatatud šokolaadi sisse.
Neljandaks tuleb teha glasuur, mis koosneb šokolaadist ja toiduõlist. Šokolaad sulatatakse ja lisatakse toiduõli, koogi pealmine pool kastetakse šokolaadi sisse ja asetatakse külma.
Viimaseks tehakse suhkrumassist kaunistused ja kaunistatakse koogid lilledega. Lilled võib asetada kohe šokolaadiga kaetud poolele või siis kinnitada eraldi sulatatud šokolaadiga.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar