reede, 4. märts 2016

Kondiitri praktiline töö- Britakook

Britakook
Kogus: 15 tk
Kaal: 90 g

Valmistasime "Kondiitri praktilises tunnis" Britakooki. Kook koosneb kahest besee-võibiskviit põhjast. Kõige peale on puistatud mandleid.
Täidiseks on koogil vahukoor ja külmutatud vaarikad.

Valmistamine:
Muna ja suhkru vahustan omavahel. Pigem lasen munal kauem vahustada, et oleks valkjas ja kohev mass, see parandab ka biskviidi omadusi. Lisaks sulatan/pehmendan margariini. Segan mõne korraga margariini massis sisse. Oluline on teada, et liigse segamisega vajub mass liialt alla ja biskviit ei jää kohev.
Teise etapina tuleks teha bešee, mis koosneb munavalgest ja suhkrust. Munavalge tuleb aeglasel kiirusel vahustada. Lisada suhkur 1/5 osade kaupa.
Küpsetamine peaks toimuma 20-30 kraadi juures ja hiljem 160-180 kraadi juures.

Kui põhjad on küpsetatud ja jahtunud, siis lisan koogipõhjade vahele kreemi, mis koosneb vahukoorest, taimsest vahukoorest ja lisaks vahukoore peale asetan vaarikad.
Kõige peale puistan tuhksuhkrut.

Britakook on alati õnnestunud, kuid korra tehes vahustasin munamassi margariiniga liiga palju ja põhi jäi tihke ning kuiv.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar