Keedutoru šarlottkreemiga
Kogus: 20 tk
Kaal: 50 g
Kirjeldus: Keedu taignast torukesed, mis on täidetud šarlottkreemiga ning kaetud tuhksuhkru või pumatiga.
Keedutaigen: Valmistamiseks läheb vaja nisujahu, margariini, muna, soola, vett, toiduõli. Tööprotsess on järgnev: vesi, sool, margariin pannakse potti ja kuumutatakse keemiseni. Keedule lisan nisujahu ja kuumutan 5 min koguaeg segades, kuni see lööb poti servadest ja põhjast lahti. Mass jahutatakse 60-70 kraadini ning lisatakse muna tühi haaval. Jätkan segamist kuni moodustub ühtlane taigen ja selle pritsin küpsetusplaadile.
Küpsetan pooltoodet 180-190 kraadi juures, ca 25-35 min. Oluline on tootele anda auru ca 10 min, sest koolis sai toode vähe auru ja ebaõnnestus. Lisaks niiskusele ei tohi ahjuust teha lahti küpsemise alguses.
Kreem: Kreemi valmistamisel tuleb silmas pidada, et siirup tuleb maha jahutada, sest vastasel juhul hakkab kreem nutma. Siirupi valmistan piimast, munast ja suhkrust. Panen piima poole suhkru kogusega keema ning muna ja teise osa suhkrust ajan vahule. Kui piim on kuumenenud keemiseni, siis kallan piima munale peale ja segan samal ajal. Seejärel kallan muna-piima-suhkrusegu potti ja kuumutan siirupi paksunemiseni. Valmis siirupi jahutan KINDLASTI 20 kraadini.
Teisalt vahustan kreemimargariii valkjaks massiks ning lõpuks lisan siirupi ja aroomained.
Selle toote puhul tuleb jälgida, et keedutaigen saaks ahjus piisavalt auru ning šarlottkreem ei tohi hakata nutma.

Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar