reede, 8. aprill 2016

Kondiitri tehnoloogia praktika- Küpsis Keeleke

Küpsis Keeleke

Kogus: 1 kg 


Kirjeldus: Või-biskviidi taignast valmistatud küpsised, mis on keelekese kujulised. Küpsised pritsin ümara tüllega, mille läbimõõt on 10 cm. Küpsis peaks olema u 5 cm pikk.

Küpsise taigen sisaldab: margariini, suhkrut, muna ja nisujahu. Taigen valmistatakse vahustades margariini suhkruga ja lisades järk-järgult lahti löödud muna. Vahustatud massile segan sisse sõelutud jahu. Jahu lisamisel tuleb olla ettevaatlik, sest vastasel juhul juhtub sama olukord, mis praktilises tunnis. Juhtus see, et jahu ei olnud segunenud ja küpsised küpsesid koledad ning olid laialivalgunud, madalad ja krobelised.

Toodet tuleb küpsetada 198-200 kraadi juures, u 5-8 minutit sõltuvalt ahjust.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar