reede, 8. aprill 2016

Kondiitri tehnoloogia praktika - Trühvlikoogid

Trühvlikoogid

Kogus: 20 tk
Kaal: 100 g

Kirjeldus: Lõikekoogid, mis koosnevad kahest biskviidikihist ja on omavahel ühendatud "Šarlott"-kreemiga. Kookide pealispind on kaetud sama kreemiga ning peale puistatud trühvlipuru. Kaunistatud kreemi ja šokolaadi kaunistustega.

Valmistamine: Esmalt valmistan biskviittaigna klassikalisel menetlusel, kus lisan toorained katlasse ja vahustan üheskoos heledaks massiks. Tuleb teada, et kuivained lisan alles siis, kui munamass on vahule segatud.
Viga: Biskviidi valmistamisel, lisasin algselt ajameelsusest muna-suhkrusegusse ka jahu ning selle tulemusel biskviittaigen ei muutunud kohevaks.

Teisalt tuleb valmistada suhkrusiirup suhkrust ja veest. Siirupit tuleb valmistada nii, et kasta siirup keema, mitte ainult suhkru sulamiseni. Siirup tuleb enne kasutamist maha jahutada ja kõik kogus tuleb ära kasutada.

Kolmandaks tuleb valmistada Šarlottkreem, mis läheb biskviitide vahele. Kreemi saamiseks vahustatakse "creme" margariin heledaks kreemiks. Lisan jahutatud šarlottsiirupi, samal ajal vahustades ning lõpus lisan kakao ja brändi.

Neljas etapp oleks valmistada šarlottsiirup, mis tegelikkuses tuleks teha enne kreemi valmistamist ja lasta maha jahtuda. Siirupi valmistamisel keedetakse piim ja 2/3 suhkrust ning 1/3 suhkur ja muna vahustatakse. Vahustatud muna lisatakse piimasiirupile ja segatakse samal ajal kuumutades. Siirup tuleb jahutada 20 kraadini.

Viiendaks tuleb teha trühvlipuru, mis valmistatakse keetes veest ja suhkrust pumatisiirup. Siirupile kisan Creme margariini ja seejärel vanilliini ning kakao. Segan massi korralikult läbi ja lasen jahtuda. Sõelun massi läbi sõela ja katan koogi.

Trühvlipuruga katan lahti lõigatud koogi ning kreemist kaunistused pritsin koogi peale, eelnevalt eemaldades trühvlipuru. Põhjus, miks seda tuleb teha, on see, et siis jääb kreem koogi külge kinni.







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar