teisipäev, 10. mai 2016

Kondiitritoodete tehnoloogia ja praktiline töö- sefiirikorv

SEFIIRIKORV KEEDISEGA
KOGUS: 15 tk
KAAL 1 TK: 55 g
Eksamiks harjutamine


Valmistasin sefiirikorvid, mis koosnevad liivataigna korvikesest, keedisest ja sefiirkreemist. Liivataigna valmistamiseks segasin retseptis antud tooraine kokku ja panin külmkappi seisma.

Samal ajal, kui taigen oli külmkapis, kaalusin keedise pritskotti ja munavalgekeedukreemi toorained.

Kaalusin ära taigna massi ja jagasin 15. korvikesele võrdselt ning vormisin neist korvikesed. Küpsetasin 200 kraadi juures ca 8-10 min. Jälgin korvikese värvust.

Munavalgekeedukreemi jaoks panen potti keema suhkru ja siirupi. Kui suhkrusiirup on jõudnud 110 kraadini, siis panen vahustama munavalge. Hetkeks, kui suhkrusiirup on jõudnud 118ni, siis lisan siirupi vaikselt munavalge massi ja vahustan kuni mass on jahtunud. Tuleb meeles pidada, et massi ei saa täielikult maha jahutada. Valmis sefiirkreemi panen pritskotti ja kasutan sakilist tüllet.

Korvikese saamiseks võtan korvikesed, lisan keedise ja pritsin peale vajaliku koguse sefiirkreemi.

Nende korvikeste tegemisel tegin vea selles, et kaalusin korvikesi rohkem ehk sain 16 korvikest. Keedise jagasin võrdselt ära, kuid sefiirkreemi jäi puudu kahe sefiirikorvi jagu.
Seega tuleks alati korvikeste mass jagada võrdselt ja sefiirikreemtuleb teha õigesti, et ta alla ei vajuks. Selle põhjuseks võib olla liigne segamine või siirupi ülekeetmine.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar