KÜPSIS KEVADLILL
Kogus: 1 KG
(Eksamiks harjutamine)
Kevadlille küpsis on valmistatud võibiskviittaignast, mille keskel on pumatist täpp.
Küpsise valmistamiseks tuleb vahustada margariin ja suhkur heledaks vahuks. Siin tuleb silmaspidada, et pigem vahustan kauem ja on kindel, et taigen ei hakka venima. Seejärel lisan muna ja käesooja vee segu. Ei lase pikalt vahustada ning viimaks sega käsitsi massile jahu. Oluline on jahu segada korralikult ühtlaseks, sest muidu küpsised ei õnnestu. Jahu tuleks eelnevalt sõeluda.
Vormimisel tuleks kasutada 12 läbimõõduga sakilise äärega tüllet ja pritskotti ei tohi panna palju taignamassi, sest see hakkab käe all soojenema.
Küpsetamine toimub 200 kraadi juures ja u 5-6 min. Kuid temperatuur ja aeg sõltub ahjust.
Viimistluseks läheb pumat, mis koosneb tuhksuhkrust, kakaost ja veest. Kuumale küpsisele ei ole vajalik pumati soojendamine.
Oluline on teada, et olen küpsise valmistamise saanud selgeks, kuid esinevaks probleemiks oli ülekaal. Ülekaal oli 150 g. Samuti ei saa antud retsepti järgi pumatit panna suuremas koguses, vaid
pigem kokkuhoidlikult.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar