kolmapäev, 11. mai 2016

Kondiitritoodete tehnoloogia ja praktiline töö- Ekleer sefiiriga

EKLEER SEFIIRIGA
Kogus: 15 tk
Kaal: 45 g/tk

Ekleeri tegemiseks valmistan keedutaigna, kus panen soola, vee, margariini potti ja lasen keemiseni. Seejärel lisan nisujahu ja kuumutan segu u 5 min, kuni katla põhjas on kirme ja segu lööb keedunõu servadest lahti. Massi jahutan 60 kraadini ning hakkan lisama muna. Taigen ei tohi olla alla 60 kraadi, muidu muna ei imendu segusse. Seejärel kui muna on segunenud, siis pritsin pooltooted plaadile vastavalt vajalikule kujule ning küpsetan 190 kraadi juures u 20-30 min. 

Ekleeri täidiseks oli munavalgekreem, mis tehakse suhkrusiirupiga ja munavalgega. Panen suhkrusiirupi keema ja kui temperatuur on tõusnud 110 kraadini, siis panen munavalge vahustama ning kui siirup on 118 kraadi, siis lisan siirupi ettevaatlikult munavalgesse. Kõige lõpus lisan sidrunhappe ja vahustan kuni sefiir maha jahtub. Sefiiri pritsin ekleeri sisse vastavalt nõutud kaalule. 

Ekleerid viimistlen tuhksuhkruga.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar