kolmapäev, 18. mai 2016

Tellitud kondiitritooted- Mustsõstra-toorjuustu tort

MUSTSÕSTRA-TOORJUUSTU TORT
KOGUS: 2,5 KG


Kirjeldus: Tordi omapäraks on see, et ta koosneb liivataignast ja biskviidist. Liivapõhi ja biskviidid on ühendatud mustsõstra keedise ja toorjuustu-vahukoorekreemiga. Tort kaetakse suhkrumassi ja canachiga. Kaunistuseks kasutasin eelnevalt valmis tehtud suhkrumassi lilli. 

Valmistamine: Esmalt valmistasin liivataigna, kus panin kõik toorained katlasse ja segasin ühtlaseks massiks. Taignamassi asetasin külmkappi, et hilisemalt oleks seda lihtsam vormida. 

Samal ajal, kui liivataigen oli külmas, valmistasin biskviidi. Biskviiti tehes vahustasin munad suhkruga tugevaks vahuks ja lisasin sõelutud jahu. Küpsetasin biskviidid ümarates vormides. 
Samas vormis küpsetasin ka vormitud liivataigna. 


Täidiseks kasutasin vahukoore-toorjuustukreemi. Lisaks sellele kasutasin mustsõstra keedist, mille segasin kabiga. Keedise määrisin liivataigna põhjale ja biskviidi alla. Biskviidi peale määrisin 1/2 vahukoore-toorjuustukreemist. Kreemi valmistasin toorjuustust Philadelphia ja Debic vahukoorest. Töö käigus selgus, et kreem oli tordi jaoks liiga vedel, seega tuleks lisada midagi stabiilsuse loomiseks. 
Kreemile pannakse keedis, mis aetakse õrnalt lusikaga kreemi sisse. Kreemile asetatakse peale teine biskviit ja kaetakse kreemiga. Tort tuleb panna külma, sellisel juhul on suhkrumassiga katmine lihtsam. Suhkrumassi/martsipaniga kaetud tort valatakse üle canachiga. Valamine peaks olema kiire ja ühtlane. 






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar