kolmapäev, 11. mai 2016

Kondiitritoodete tehnoloogia ja praktiline töö- Küpsis Narva

KÜPSIS NARVA
Kogus: 1 kg

Küpsis koosneb või-biskviittaignast ja on spiraalse õie kujuline, ca 3 cm läbimõõduga. Küpsist ei tohi teha paksu, muidu ei küpse läbi ja samuti ei tohi suruda vastu plaati, muidu kõrbeb ära.

Küpsise valmistamisel segasin omavahel suhkru ja margariini heledaks vahuks kuni suhkrukristall oli ära sulanud. Seejärel hakkasin lisama muna järkjärgult ja lõpuks vee. Praktikumis tegin selle vea, et lisatud vesi ei olnud käesoe, vaid külmem ja mass hakkas nutma. Proovisin massi vahustada, aga see ei aidanud.
Lõpuks lisasin vahustatud massile sõelutud jahu ja kakao ning segasin käsitsi ühtlaseks massiks.

Vormimine käib küpsetuspaberile spiraalsete õiekujuliste küpsistena, kasutades selleks sakilise äärega tüllet.
Küpsetan küpsiseid 200 kraadi juures 10 min. Lasen jahtuda ja pakendan.

Kokkuvõtvalt: Hoolimata taigna nutma hakkamisest, lisades jahu, sain küpsised hästi pritsitud ja tekstuur oli sobiv. 



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar